WinUp – It’s Snow Time!

Aegee-Skopje-Win

“WinUp – It’s Snow Time!” е називот на зимскиот настан организиран од АЕГЕЕ-Скопје, од 7-12 Јануари во Скопје и Маврово. Благодарение на овој успешен проект 19 учесници од различни краеви на Европа мегу кои и: Германија, Шпанија, Италија, Турција, Холандија, Унгарија, Русија и Украина имаа можност одблиску да се запознаат со традицијата и културата на […]

Continue reading


Генерално Собрание на АЕГЕЕ-Скопје 2016

Aegee-Skopje

На ден 24.01.2016 се одржа Генералното Собрание на АЕГЕЕ-Скопје на кој присуствуваа 22 делегати кои што го избраа новиот Извршен и Надзорен Одбор. На ова собрание Извршниот Одбор од изминатата година поднесе годишен извештај за сработеното, финансискиот извештај како и целокупната работа и активности во текот на нивниот мандат. Присутните делегати имаа право да поставуваат […]

Continue reading


Мотивациски викенд, АЕГЕЕ Скопје – Папрадиште 23-25 Октомври, 2015.

Aegee-Motivaciski-Vikend-2

Од 23-25 Октомври на планината Даутица, во планинарскиот комплекс Папрадиште во организација на управниот одбор на Аегее Скопје се одржа мотивациски викенд посветен на свежиот бран нови членови кои се приклучија на нашата антена. Мотивацискиот викенд покрај тоа што претставуваше начин за зближување на новото и старото членство, посвети голем дел од своето време на […]

Continue reading


Инфо деск – Отворени денови со Аегее – антена Скопје

Aegee-Info-Desk-1

Се чини Октомври беше продуктивен месец за АЕГЕЕ Скопје и членството. Со цел за регрутрирање на нови членови кои ќе го зголемуваат нашето семејство и приближување на работа и активностите кои ги нуди нашата невладина организација, на територијата на кампусот на Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј’’ во Скопје, го претставивме проектот на Отворени денови со […]

Continue reading


Летни универзитети 2015

Aegee-Skopje-Istanbul

Неуморни и посветени на авантуризмот и интеграцијата на младите европјани ова лето АЕГЕЕ-Скопје го направи својот голем подвиг во организирање на два патувачки летни универзитети во кои беа поминати повеќе од 3000 километри, посетени 7 градови на Балканот и мобилизирани над 70 студенти и млади ентузијасти од Европа. Летен Универзитет Скопје-Белград Под мотото “YUGOvision-Balkan is […]

Continue reading